:
حجتالاسلام والمسلمین صدیقی در جمع مدیران و کارکنان سازمان بازرسی

یکی از ویژگیهای کسانی که با فساد مبارزه میکنند این است که سازشکار نباشند
حجت الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی در جلسه اخلاق و نظارت سازمان بازرسی کل کشور که با حضور رئیس، معاونین و مدیران و کارکنان سازمان برگزار شد، با بیان اینکه نباید نظارت باعث غرور شما شود گفت: این توصیه مرحوم آیت الله بهجت به بنده بود که میفرمود هنگامی که آن بالا می شینی خود را بالا نبین و خودت نیز شنونده باش؛ بنابراین شما عزیزانی که بر مجموعه اشراف دارید، احساس کنید که خودتان هم پایین بوده و کسی هست که بر شما نظارت کند. شما باید این واقعیت را درک کنید که تنها شما نیستید که بر دیگران نظارت دارید، بلکه عیونی نیز هستند که بر شما نظارت دارند.
امامجمعه موقت تهران با اشاره به ویژگی مؤمنین در سوره مبارکه مائده گفت: سوره مائده، سوره ولایت است و آیات خاصی در این سوره است؛
این استاد اخلاق با اشاره به روایتی از امیرالمؤمنین(ع) گفت: حضرت علی(ع) فرمودند «لا يُقِيمُ أَمْرَ اللَّهِ سُبْحَانَهُ إِلا مَنْ لا يُصَانِعُ ولا يُضَارِعُ ولا يَتَّبِعُ الْمَطَامِعَ» یعنی کسی میتواند با استکبار، فساد، رشوه و ... مبارزه کرده و پرچم حزب بازی و باند بازی را بر دارد که چند خصوصیت داشته باشد؛ اول اینکه سازشکار نباشد. آدم سازشکار هیچگاه نمیتواند در طهارت جامعه مؤثر باشد. این فرد همه جا کوتاه میآید و شعارش این است که آهسته بیا و آهسته برو تا کسی کاری به کارت نداشته باشد. این فرد نمیتواند زیر پرچم علی(ع) باشد و با فساد در بیفتد. دوم اینکه این فرد خود پاک و عاری از فساد باشد. سومین ویژگی این فرد این است که وسوسهها او را نلغزاند. چراکه وسوسه زیاد است و انواع وسوسه برای کسی که در جایگاه نظارتی است، وجود دارد.
حجت الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی خاطرنشان کرد: در سوره مبارکه مائده به مؤمنین خطاب میکند که «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا عَلَيْكُمْ أَنْفُسَكُمْ» مؤمنین بر شما باد بر خودتان. پیامهای این آیه عبارت است از اینکه قرآن کریم خواسته است که اولاً ما خود را بشناسیم. خودشناسی پایه همه معارف است. آدم که بخواهد خدا را بشناسد، باید ابتدا خودش را بشناسد. خانه خداوند دلهای ما است؛ اگر دل را برای خدا خلوت و بیگانه را بیرون کردیم و غبار هوا و هوس را شستیم خداوند در دل جلوه میکند و او را مییابیم و الا اگر علامه دهر هم باشیم در وجودمان ظلمت محض است. خداشناسی راهش بندگی و پاک بودن است. خودشناسی مقدمه تمام خیرات است. خودمان را بشناسیم که ما کی هستیم و چی هستیم.
وی با تأکید بر اینکه اگر انسان خود را بشناسد، به ارزش و کرامت انسانی پی میبرد، افزود: انسان موجود ارزشی است و خداوند برای او ارزش و کرامت قرار داده است.
حجت الاسلام صدیقی افزود: حال به عملکرد ما در دنیا بنگریم؛ اینکه این همه پرونده رسیدگی کردیم ولی چند دزد را توبه دادیم؟! چند نفر را آدم کردیم؟! برای خودمان چه کردهایم و با چه وضعی به عالم آخرت میرویم. آیا زندگی درخوری برای زندگی ابدی در آخرت فراهم کردیم؟! چرا غافلیم که مأموریت ما در حال تمام شدن است. باید یادآوری کرد که کسی در دنیا باقی نمیماند و همه میروند. چرا حواس ما نیست که داریم فرصتها را از دست میدهیم. باید بنشینیم و ببینیم که برای خودمان چه کار کردهایم. این قدر ویترینی نباشیم که این قدر نظارت کردیم و این قدر مال و زمین بر گردانیم. اینها برای دیگران است؛ برای خود چه کردهایم؟! لذا باید اهل حساب باشیم. این عمر است که از دست ما میرود. خانه نیست که آتش بگیرد و مجدد بسازیم.
امامجمعه موقت تهران در پایان تصریح کرد: قرآن کریم میگوید خودت را بشناس و آدم که خودش را بشناسد قیمت خودش را میداند و وقتی انسان از لحاظ عقلی خود را شناخت به لحاظ شهودی باید خود را پیدا کند. چراکه شناخت ذهنی کافی نیست و باید خودمان را بیابیم که این نیازمند راه است؛انسان بعد از آنکه خود را شناخت، باید از خود مواظبت کند که به آن مراقبه میگویند.