بازرس كل امور نيرو و ارتباطات در ديدار با مديركل حقوقي وزارت امور خارجه آلمان مطرح کرد:
تأکید سازمان بازرسی بر اهمیت انتقال فناوری به داخل کشور در انعقاد قراردادهای خارجی
مدیرکل حقوقی وزارت امور خارجه جمهوری فدرال آلمان با حضور در سازمان بازرسی کل کشور ضمن ديدار با رئیس سازمان بازرسی كل كشور و بازرس كل امور نيرو و ارتباطات دیدار و گفت و گو کرد.
فرزاد مخلص الائمه بازرس كل امور نيرو و ارتباطات سازمان بازرسي كل كشور در این دیدار با اشاره به تجربه تخصصي 20 ساله خود در حوزه صنعت و انرژي ايران گفت: در سال هاي گذشته در حوزه انرژی، ایران تعاملات بسیار نزدیکی با شرکت های آلمانی به خصوص در حوزه تجهيزات و صنايع سنگين داشته است و ادراک ما از نحوه ورود شرکت های آلمانی به حوزه اقتصادی، احساس سالمی است و عمدتا برداشت ما این است که آلمان فعالیت های پاکی در ایران داشته كه این در خور تقدیر است و در ارتباط با قراردادهای خارجی یعنی قراردادهایی که بین شرکت های ایرانی و خارجی بسته می شود، دو موضوع را مورد توجه قرار می دهد:
مورد اول این است که قراردادها، سالم منعقد شود و در جریان انعقاد قرارداد ، فسادی صورت نگیرد.
مورد دوم اینکه با کمک مقررات و قوانینی که وجود دارد شركت هاي ايراني به اين سمت سوق داده شوند تا علاوه بر خرید و تامینی که از خارج از کشور انجام می شود، فناوری هم به داخل ایران منتقل شود.
وي در ادامه از مديركل حقوقي وزارت امور خارجه آلمان خواست حتما در گزارش نهايي خود قيد كنند شركت هاي ايراني كه قرار است با شركت هاي خارجي قرارداد همكاري منعقد كنند و اگر قرار است از خارج ایران کالا و تجهیزاتی تامین مي شود حداقل باید 50 درصد آن ازسوی پیمانکاران و سازندگان داخلی تامین شود. حتماً در این ارتباط باید الگوهای پیشرفته و مناسب را طراحی کرد که یک همکاری فني و صنعتی خوب و سالمی بین شرکت های آلمانی و ایرانی صورت بگیرد.
وي بیان داشتند: به طور کلی يكي از وظايف و كاركردهاي سازمان بازرسی حمايت از سرمایه گذاری (چه داخلی و چه خارجی) است.. بنابراین ممکن است پیمانکاران و سرمایه گذاران داخلی و خارجی به ما نیز مراجعه کنند و چون شرکت های خارجی در ایران دفاتر و نمایندگی هایی دارند ، اگر با مشکلی مواجه شوند طبعاً از طریق آن دفاتر و نمایندگیها اقدام میکنند.
مخلص الائمه با اشاره به پیشتازی کشور آلمان در حوزه انرژی پاک گفت: ایران هم به دلیل شرایط طبیعی و موقعیت جغرافیایی، زمينه توسعه اين انرژيهای پاک را دارد كه امیدواریم شرکت های معتبر آلمانی به این منظور به همکاری خود با ایران ادامه دهند.
وي تاكيد كرد: ما معتقدیم جمهوری اسلامی ایران نقش مهمی در تامین امنیت انرژي جهان دارد و چون این امنیت برای همه جهان است و بهم پیوسته است لازم است تا تمام کشورهای صنعتی و مصرف کننده انرژی از جمله آلمان در تحکیم امنیت انرژی جهان مشارکت کنند.
در اين ديدار ميكائيل كلور برشتلود سفير آلمان در تهران با اشاره به قانوني در آلمان مبني بر تعريف جرم جديد گفت: در آلمان چند سال پیش قانونی تصویب شد و جرم جدیدی تعریف شد مبني بر اينكه شرکت های آلمانی در خارج از آلمان اجازه پرداخت رشوه ندارند. بنابر اين قانون، یک شرکت آلمانی اگر در خارج از کشور در مناقصه ای شرکت کند و رشوه پرداخت کند، محاکمه شده و به زندان محکوم می شود و این باعث شد تعداد قراردادهایی که آلمانی ها در خارج از کشور برنده می شدند، کاهش پیدا کرد.
سفیر آلمان در ادامه با اشاره به افتتاح پروژه نيروگاه خورشيدي در همدان كه اخيرا بازگشايي شد گفت: اين پروژه كه به صورت كامل از سوي سرمايه گذار آلماني حمايت شد میتواند نمونه خوبي براي توسعه همكاري هاي ايران و آلمان در خصوص انرژیهای تجدید پذیر باشد.