جایگاه نظارت و بازرسی در ایران، جایگاه رفیع و بالایی است

29 دی 1395

جایگاه نظارت و بازرسی در ایران، جایگاه رفیع و بالایی است

حجت‌الاسلام موسی‌پور در دیدار با اساتید دانشگاه‌های عراق:
همکاری خوبی بین سازمان بازرسی کل کشور و کمیسیون درستکاری عراق برقرار است

هیأتی متشكل از اساتید دانشگاه‌هاي عراق صبح امروز با حضور در سازمان بازرسي كل كشور با حجت‌الاسلام موسی‌پور معاون نظارت و بازرسي امور سياسي و قضايي سازمان ديدار و گفت‌وگو كردند.
به گزارش روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسين موسی‌پور در این دیدار ضمن خیرمقدم به هیأت عراقي گفت: برای جمهوری اسلامی ایران، عراق خاستگاه پیامبران و رسولان الهی و سرزمین اولیا و ائمه اطهار(ع) است. عراق سرزمین عشق و عاطفه، سرزمین ولایت و تمدن گسترده بشری است. برادرانی که از عراق به کشور ایران می‌آیند مهمانان عزیز و گران‌قدر هستند که با مردم سایر کشورها تفاوت محسوسی دارند.
معاون نظارت و بازرسي امور سیاسی و قضایی سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به وظایف سازمان بازرسی گفت: در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران جایگاه نظارت و بازرسی، جایگاه رفیع و بالایی است و این جایگاه از تعالیم عالی اسلام منبعث است. قرآن کریم یکی از مهم‌ترین عوامل سقوط دولت‌ها و ملت‌ها را فساد می‌داند و عاملی که می‌تواند مانع سیل بنیان‌کن فساد شود، نظارت و بازرسی است. لذا خدا خود را ناظر و بازرس می‌داند و این جایگاه مهم نظارت و بازرسی در نظام اسلامی است.
وی با بیان اینکه در مدیریت جوامع و مکاتب مختلف مدیریتی، یک از عوامل استمرار و بقا و سلامت دستگاه‌ها بحث مبارزه با فساد و وجود سیستم‌های نظارت و بازرسی است، خاطرنشان کرد: همه مکاتب مدیریتی ـ چه مدرن و چه سنتی ـ به این اصل توجه دارند که برای بقای یک سیستم، نظارت سازمان‌بندی شده اعمال شود. به همین دلیل در قانون اساسی جمهوری اسلامی می‌بینید ارکان مختلفی برای نظارت و بازرسی پیش‌بینی شده است. این نظارت هم درون دستگاهی و هم فرابخشی و فرادستگاهی پیش بینی شده است. از جمله ساختارهایی که برای مبارزه با فساد پیش بینی شده است اصل 174 قانون اساسی، سازمان بازرسی کل کشور است. سازمان بازرسی کل کشور بر همه دستگاه‌های دولتی و مراکزی که به‌نوعی از بودجه دولت استفاده می‌کنند، نظارت و بازرسی دارد؛ بنابراین نظارت سازمان بازرسی محدودیت مکانی و زمانی ندارد و برای انجام این وظیفه در قانون مصوب مجلس شورای اسلامی ساختاری برای انجام وظیفه سازمان بازرسی پیش بینی شده تا در قالب این ساختار، وظیفه مهم نظارت و بازرسی انجام شود.
موسی‌پور تأکید کرد: بین سازمان بازرسی و کمیسیون درستکاری عراق اخیراً روابط بسیار خوبی برقرار شده است. رئیس سازمان بازرسی سال گذشته سفری به عراق داشته و بالعکس رئیس کمیسیون درستکاری عراق اخیراً سفری به ایران داشته و در جریان این سفرها تفاهم نامه همکاری فی مابین ایران و عراق به امضاء رسید. همچنین هیأت ایرانی اخیراً عازم عراق شدند که این ارتباطات به شکل گیری یک نظام بازرسی بزرگ و منسجم در کشور دوست و برادر عراق کمک می‌کند.
معاون نظارت و بازرسي امور سیاسی و قضایی سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: با وجود مکتب اسلام و آیین ائمه اطهار(ع)، مبارزه با فساد در ایران و عراق باید با تلاش عزیزان در دو کشور جایگاه بهتری پیدا کند. ضمن اینکه مبارزه با فساد یک وظیفه شرعی و دینی نیز محسوب می‌شود. تفاوت اساسی که در نحوه بازرسی دستگاه‌های نظارتی کشور ایران به‌ویژه سازمان بازرسی کل کشور با نهادهای نظارتی عراق مشاهده می‌شود این است که در عراق دستگاه‌های نظارت و بازرسی زیرمجموعه خود وزارتخانه‌ها تعریف شده و این همان نظارت درون دستگاهی است که در ایران هم هست؛ اما ما معتقدیم نظارت و بازرسی جامع، نظارت و بازرسی است که از خود وزارتخانه منفک باشد؛ بنابراین سازمان بازرسی کل کشور زیر مجموعه هیچ وزارتخانه‌ای نیست و هیچ رئیس جمهور و وزیری بر این سازمان اشراف ندارد و زیر نظر مستقیم رئیس قوه قضائیه می‌باشد. به نظر می‌رسد برای مبارزه جدی با فساد شاید توجه به این نکته کمک می‌کند؛ یعنی وجود استقلال عمل دستگاه نظارت و بازرسی.
موسی‌پور در پایان ابراز امیدواری کرد که با ساقط شدن داعش، آرامش کامل به‌زودی بر کل عراق حاکم شود و روزبه‌روز شاهد رشد و شکوفایی بیشتر اين کشور باشیم.


کلمات کلیدی:
بازرسی     همکاری     جایگاه    

تاریخ بروز رسانی:   29 دی 1395

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >